onsdag 20. november 2013

Trivsel i leir

Når en har vært endel på tur kan en lett ta trivsel i leir for gitt. Det er spesielt viktig med fokus på trivsel i leir når en har med uerfarene på tur for å gi de en god førstegangsopplevelse, for å friste til gjentagelse. Når vi velger leirplass bør vi velge utifra egen sikkerhet og trivsel (Mytting & Bischoff, 1999;85). Med sikkerhet mener de at det ikke er utsatt, med tanke på om stedet er værutsatt. Det vil gi gode foutsetninger for trivsel om vi finner et sted som er flatt, da det vil være mer konfortabelt å sove. Det å ligge i nærheten av en vannkilde er også en viktig forrutsetning.

Trivelig under gapahuken: Lena Straume
Det er lett å trives i et ferdigoppsatt telt, men dog ikke vanskelig å lage en trivelig gapahuk. Pressening spendt opp med noen raier (stokker) eller mellom noen trær, gir deg tak over hodet. Ved å sette åpningen fra vindretningen og lage sidevegger kan enkelt gi deg ly og bedre trivsel. Det å være varm og god gir trivsel. Det er hyggelig å sitte rundt et bål, og med litt granbar under sittunderlaget som isolerer blir det trivelig.

Matkos på tur: Lena Straume
Mat er kos, spesielt på tur. Ved å bruke litt mer tid på mat enn å bare koke opp vann til real turmat, er hyggelig og smaker klart bedre. Vi har i høst hatt fokus på å lage god turmat fra bunnen av og det har helt klart gitt gode matopplevelser og trivsel. På lengre turer kan en ikke ta med seg så mye ferskvarer, men det er veldig enkelt å tørke mat selv det er bare litt tidkrevende.

Enkle tiltak som godt valg av leirplass, en hyggelig gapahuk i ly, og god mat vil bidra til trivsel i leir.

Kilde:
Mytting, I. Bischoff, A. (1999). Friluftsliv. Oslo: Gyldendal.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar